Donacija Rdečemu križu Slovenije

Podjetje Belinka Perkemija je podarilo 10.000 litrov razkužilnega sredstva Belox HP6 Rdečemu križu Slovenije. Razkužilo na osnovi vodikovega peroksida je namenjeno razkuževanju kontejnerjev in šotorov, ki služijo kot vstopne točke za sprejem pacientov s sumom na okužbo s koronavirusom v sklopu slovenske zdravstvene mreže.

Belinka Perkemija je namreč eden redkih evropskih proizvajalcev vodikovega peroksida, kemikalije, ki ob ustrezni koncentraciji služi kot učinkovito sredstvo za razkuževanje površin ter preprečuje širjenje koronavirusa. Z omenjenim razkužilom je skupina HELIOS na pomoč priskočila tudi številnim poslovnim partnerjem, gasilskim društvom ter lokalnim štabom Civilne zaščite v Domžalah, Medvodah in Kamniku. Razkužilo je bilo prav tako izročeno članom PGD Podgorica-Šentjakob ter PGD Nadgorica, ki kot pomembni člani lokalne skupnosti pomagajo mnogim ustanovam v svojem okolju.

France Stele, direktor podjetja Belinka Perkemija, d.o.o. je povedal: »Kot podjetje, ki delujemo v kemijski industrij, imamo v trenutni situaciji še večjo odgovornost, da ravnamo na družbeno odgovoren način. Ponosni smo, da lahko v podjetju, ki je eden redkih proizvajalcev vodikovega peroksida v evropskem prostoru, ponudimo lokalno proizvedeno sredstvo za razkuževanje, ki je učinkovito pri preprečevanju širjenja koronavirusa. Ob tem je pomembno tudi, da je vodikov peroksid okolju prijazna kemikalija, saj pri svojem učinkovanju ne povzroča stranskih reakcij,  razpade pa le na kisik in vodo. Z donacijo razkužilnega sredstva Upravi za zaščito in reševanje Republike Slovenije smo tako podprli delovanje zdravstvenih delavcev, prostovoljcev in državnih organov, ki se v teh dneh nesebično trudijo ustaviti širjenje koronavirusa v sklopu slovenske zdravstvene mreže. «
  

Podjetje Belinka Perkemija je razkužilno sredstvo podarilo tudi PGD Gorica, PGD Nadgorica ter Župniji Sv Jakoba ob Savi. Utrinke predaje si poglejte v spodnjih slikah.