NOVICE


Podjetje Belinka Perkemija je podarilo 10.000 litrov razkužilnega sredstva Belox HP6 Rdečemu križu Slovenije. Razkužilo na osnovi vodikovega peroksida je namenjeno razkuževanju kontejnerjev in šotorov, ki služijo kot vstopne točke za sprejem pacientov s sumom na okužbo s koronavirusom v sklopu slovenske zdravstvene mreže.

Preberite več


Vodikov peroksid (H2O2) je vsestransko uporabna kemikalija, katere načini uporabe in koristi se iz dneva v dan večajo. Odlikuje ga velika oksidacijska moč, zato je pogosto uporabljen pri beljenju bombaža in celuloze (npr. tekstila in papirja). Razpade na okolju prijazna produkta, kisik in vodo, in se v naravi ne akumulira.

Preberite več


Vsakodnevno spremljamo dogajanje v povezavi z izbruhom korona virusa (COVID-19) in izvajamo različne preventivne ukrepe v skladu s priporočili državnih institucij. V nadaljevanju najdete najnovejše novice, ukrepe in smernice na to temo.

Preberite več


Koronavirus (COVID-19) vedno izraziteje prizadeva ljudi v Sloveniji in v drugih državah.
Mnogi se soočajo s pomanjkanjem gela za zaščito rok, ki pa ga lahko enostavno naredite doma po receptu Svetovne zdravstvene organizacije (WHO).

Preberite več


Obveščamo vas, da bomo s 01.10.2019 dvignili cene vseh kakovosti vodikovega peroksida (H2O2) za do 50 € (preračunano na dmt) glede na dosedanje nivoje cen.

Preberite več


Vodikov peroksid je vse bolj popularen produkt. Belinka Perkemija se tega močno zaveda, zato se kot pomemben proizvajalec le-tega v zadnjih dveh letih intenzivno povezujemo z vsemi večjimi raziskovalnimi institucijami.

Preberite več


Belinka Perkemija sodeluje na projektu Procesna laboratorijska oprema.

Preberite več


Obveščamo vas, da bomo s 01.01.2019 dvignili cene vodikovega peroksida (H2O2) za 6 % glede na dosedanje cene (01.08.2018 so že bili najavljeni dvigi do 8%). Z napovedanim dvigom cen se odzivamo na nadaljnji dvig cen vhodnih materialov in energentov ter na globalno močno povečano potrebo po tej okolju prijazni kemikaliji. Zavezujemo se ohranjati visoko kakovost naših proizvodov.


Obveščamo vas, da bomo s 01.08.2018 selektivno dvignili cene naših proizvodov od 5 do 8 % glede na trenutno veljavno ceno in glede na skupino izdelkov. Napovedani dvig cen odseva višanje cen vhodnih materialov in energentov.


Začetki podjetja Belinka Perkemija segajo vse do leta 1948. Danes je podjetje eno izmed osmih evropskih proizvajalcev vodikovega peroksida in največji proizvajalec natrijevega perborata na svetu.

Preberite več


Poraba H2O2 na področju celulozne in papirne industrije se je v zadnjih desetletjih močno povečala. Razlogi za to so zniževanje stroškov proizvodnje, izboljšanje kakovosti papirja, zvišanje izkoristka lesne mase pa tudi ekološka prizadevanja za odpravo klorovih spojin v postopkih beljenja celuloze ter njihova zamenjava z okolju prijaznimi belili.

Preberite več


Zdravje je naš primarni cilj. To je tudi glavni razlog, da želimo natančno predstaviti zakaj so biocidni produkti ključnega pomena za našo dolgoročno vizijo in zakaj smo trdno prepričani v njih.

Preberite več