NOVICE


Zaradi zagotavljanja stabilne proizvodnje bomo v novembru izvedli krajši remont.

Preberite več


Zaradi izredno visoke rasti cen energentov, predvsem cene zemeljskega plina, ki se dnevno poviša tudi za več kot 10 %, najavljamo dnevno spreminjanje cen naših produktov.

Preberite več


Deset dni po požaru v proizvodnji podjetja Belinka Perkemija v Šentjakobu sporočamo, da analiza Ekološkega laboratorija z mobilno enoto (ELME) v sklopu Inštituta Jožef Stefan ni zaznala onesnaženosti zraka ali vode v bližini tovarne.

Preberite več


V ponedeljek, 9. maja je zagorelo v proizvodnji podjetja Belinka Perkemija na Zasavski cesti 95 v Šentjakobu v Ljubljani. Požar je zajel stolp, v katerem poteka pralna linija. Pogašen je bil v manj kot 30 minutah, brez poškodb med zaposlenimi in brez posledic za okolje.

Preberite več


V podjetju Belinka Perkemija nenehno sledimo dogajanju na področju evropskih in slovenskih standardov za razogljičenje, zato smo se v letu 2020 prijavili na razpis “Naložba v vašo prihodnost”, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Kohezijskega sklada.

Preberite več


1. aprila je nastopila nova uprava skupine KANSAI HELIOS. Štirje izvršni direktorji so združili svoje moči v podporo strategiji rasti skupine KANSAI HELIOS.

Preberite več


Belinka Perkemija sodeluje na projektu: Povečanje kapacitete visoko čistega vodikovega peroksida za potrebe COVID-19.

Preberite več


Obveščamo vas, da bomo s 01.03.2021 dvignili cene vseh kakovosti vodikovega peroksida (H2O2) in natrijevega perborata (PBS) za do 10% glede na dosedanje nivoje cen.

Preberite več


S ponosom naznanjamo, da je podjetje Belinka Perkemija, d.o.o. prejelo priznanje FDI Award Slovenia 2020.

Preberite večV Belinki Perkemiji obratujemo neprekinjeno brez kakršnih koli motenj, kljub temu, da mnogi naši zaposleni delajo od doma.

Preberite več


Stanje glede epidemije se v Evropi in tudi pri nas poslabšuje. Z namenom zagotovili zdravje in varnost vseh smo tudi v Belinki Perkemiji okrepili naš odziv.

Preberite več


Podjetje Belinka Perkemija je podarilo 10.000 litrov razkužilnega sredstva Belox HP6 Rdečemu križu Slovenije. Razkužilo na osnovi vodikovega peroksida je namenjeno razkuževanju kontejnerjev in šotorov, ki služijo kot vstopne točke za sprejem pacientov s sumom na okužbo s koronavirusom v sklopu slovenske zdravstvene mreže.

Preberite več


Vodikov peroksid (H2O2) je vsestransko uporabna kemikalija, katere načini uporabe in koristi se iz dneva v dan večajo.

Preberite več


Vsakodnevno spremljamo dogajanje v povezavi z izbruhom korona virusa (COVID-19) in izvajamo različne preventivne ukrepe v skladu s priporočili državnih institucij. V nadaljevanju najdete najnovejše novice, ukrepe in smernice na to temo.

Preberite več


Koronavirus (COVID-19) vedno izraziteje prizadeva ljudi v Sloveniji in v drugih državah.
Mnogi se soočajo s pomanjkanjem gela za zaščito rok, ki pa ga lahko enostavno naredite doma po receptu Svetovne zdravstvene organizacije (WHO).

Preberite več


Obveščamo vas, da bomo s 01.10.2019 dvignili cene vseh kakovosti vodikovega peroksida (H2O2) za do 50 € (preračunano na dmt) glede na dosedanje nivoje cen.

Preberite več


Vodikov peroksid je vse bolj popularen produkt. Belinka Perkemija se tega močno zaveda, zato se kot pomemben proizvajalec le-tega v zadnjih dveh letih intenzivno povezujemo z vsemi večjimi raziskovalnimi institucijami.

Preberite več


Belinka Perkemija sodeluje na projektu Procesna laboratorijska oprema.

Preberite več


Obveščamo vas, da bomo s 01.01.2019 dvignili cene vodikovega peroksida (H2O2) za 6 % glede na dosedanje cene (01.08.2018 so že bili najavljeni dvigi do 8%). Z napovedanim dvigom cen se odzivamo na nadaljnji dvig cen vhodnih materialov in energentov ter na globalno močno povečano potrebo po tej okolju prijazni kemikaliji. Zavezujemo se ohranjati visoko kakovost naših proizvodov.


Obveščamo vas, da bomo s 01.08.2018 selektivno dvignili cene naših proizvodov od 5 do 8 % glede na trenutno veljavno ceno in glede na skupino izdelkov. Napovedani dvig cen odseva višanje cen vhodnih materialov in energentov.


Začetki podjetja Belinka Perkemija segajo vse do leta 1948. Danes je podjetje eno izmed osmih evropskih proizvajalcev vodikovega peroksida in največji proizvajalec natrijevega perborata na svetu.

Preberite več


Poraba H2O2 na področju celulozne in papirne industrije se je v zadnjih desetletjih močno povečala. Razlogi za to so zniževanje stroškov proizvodnje, izboljšanje kakovosti papirja, zvišanje izkoristka lesne mase pa tudi ekološka prizadevanja za odpravo klorovih spojin v postopkih beljenja celuloze ter njihova zamenjava z okolju prijaznimi belili.

Preberite več


Zdravje je naš primarni cilj. To je tudi glavni razlog, da želimo natančno predstaviti zakaj so biocidni produkti ključnega pomena za našo dolgoročno vizijo in zakaj smo trdno prepričani v njih.

Preberite več