Informacije podjetja v povezavi s COVID-19

Vsakodnevno spremljamo dogajanje v povezavi z izbruhom korona virusa (COVID-19) in izvajamo različne preventivne ukrepe v skladu s priporočili državnih institucij. V nadaljevanju najdete najnovejše novice, ukrepe in smernice na to temo.

Svetovne zdravstvene razmere so tudi leta 2022 še naprej izjemno napete, saj se po Evropi hitro širi nov val okužb s Covid-19. Po mnenju strokovnjakov je omikron veliko bolj prenosljiv kot druge različice do zdaj, čeprav z blažjimi simptomi. Naša glavna skrb ostaja zdravje in varnost naših zaposlenih in deležnikov. V podjetju se po svojih najboljših močeh trudimo zmanjšati fizične stike, da bi preprečili širjenje nove različice Covid-19 med našimi zaposlenimi.

 • Zaposleni, ki jim narava dela to omogoča, še vedno opravljajo delo na domu.
 • Zaposleni so razdeljeni na izmene/ekipe, kjer je to mogoče, da čim bolj zmanjšamo možnost kritičnih stikov.
 • Poslovna potovanja, srečanja, izobraževanja, izobraževalne dejavnosti in dogodki se še vedno v večini izvajajo prek virtualnih komunikacijskih platform.
 • Upoštevamo uradna priporočila glede nošenja mask FFP2, razdalje in higienskih ukrepov na vseh lokacijah skupine KANSAI HELIOS.

Žal ne moremo obljubiti, da se število okužb in s tem tudi odsotnosti zaposlenih v našem podjetju ne bo povečalo, kar bi lahko povzročilo zamude pri dobavah. Zagotavljamo pa vam, da bomo naredili vse, kar je v naši moči, da bomo izpolnili roke dobave in nadaljevali z učinkovitim poslovanjem.

Vse proizvodne lokacije skupine KANSAI HELIOS obratujejo neprekinjeno. Medtem ko zagotavljamo nemoten potek poslovanja, ostaja naša glavna skrb zdravje in varnost vseh zaposlenih ter ostalih deležnikov.

Da bi lahko v največji meri prispevali k zajezitvi virusa Covid-19, še naprej delujemo pa začrtanih smernicah in ukrepih za vzdrževanje ustreznih higienskih standardov v pisarnah, skupnih prostorih ter proizvodnih obratih.

 • Zaposleni, ki jim delovni proces to dopušča, lahko delo še vedno delno opravljajo od doma.
 • Službene poti, sestanki, izobraževanja in dogodki se še vedno v večini primerov izvajajo prek virtualnih komunikacijskih orodij.
 • Obiskovalce, zunanje izvajalce ter voznike tovornjakov na lokacijah skupine KANSAI HELIOS obveščamo o smernicah in ukrepih.

Prizadevamo si, da ohranjamo dobro komunikacijo z vsemi deležniki in omogočamo pravočasno dobavo ter učinkovito poslovanje.

Ker se zdravstvena situacija v državi izboljšuje in se rahljajo ukrepi za obvladovanje širjenja izbruha epidemije, se naši sodelavci, ki opravljajo delo od doma, postopoma vračajo v pisarne.

Ob tem še vedno veljajo predpisani ukrepi in smernice za zagotavljanje higienskih standardov, organizacijo sestankov in dogodkov, obiskovalce in zunanje izvajalce na lokacijah celotne skupine, kot tudi omejitve službenih poti.

Vsi vaši običajni kontakti vam ostajajo na voljo, hkrati pa svetujemo uporabo alternativnih sredstev komunikacije, kot so konferenčni klici ali Skype, namesto osebnih srečanj. Prav tako vas bomo preko vaših standardnih kontaktov pravočasno seznanili z novimi datumi oziroma alternativnimi možnostmi za izvedbo sestankov, dogodkov in treningov, ki so bili zaradi izbruha koronavirusa (COVID-19) preloženi ali preklicani.

V Belinki Perkemiji smo od izbruha pandemije koronavirusa (COVID-19), enako kot v skupini HELIOS, uvedli vrsto ukrepov z namenom preprečevanja motenj poslovanja in zagotavljanja varnih delovnih pogojev za naše zaposlene. V tej izredni situaciji se naše temeljne vrednote, odgovornost, osredotočenost na stranke, hitrost in učinkovitost ter profesionalizem, še bolj izrazito odražajo pri vsem kar počnemo.

Z donacijo našega vodikovega peroksida smo v okviru skupine HELIOS priskočili na pomoč gasilcem in Civilni zaščiti ter poslovnim partnerjem. Trudimo se pomagati povsod, kjer je naša pomoč najbolj potrebna.

Kot vedno, si nenehno prizadevamo, da zagotovimo najboljše storitve in izpolnimo pričakovanja naših kupcev. Trenutno naša proizvodnja še vedno deluje neprekinjeno z nekaj manjšimi obvladovanimi motnjami, ki so posledica lokalnih omejitev in ukrepov.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje in sodelovanje v tej izredni situaciji.

 

V skupini HELIOS razmere, vezane na obratovanje naših proizvodnih lokacij in oskrbo s surovinami, ostajajo nespremenjene in so podobne tistim iz prejšnjega tedna. Enako velja za ukrepe, sprejete za zagotavljanje zdravja in varnosti naših zaposlenih ter drugih deležnikov.

Z namenom preprečevanja širjenja koronavirusa je Rusija podaljšala preventivne ukrepe in obdobje prekinitve dela do 30. aprila 2020. Ker oblasti po regijah sprejemajo različne ukrepe, vas prosimo, da se za dodatne informacije o odpremah in dobavah obrnete na svoje običajne kontakte znotraj skupine HELIOS.

Vse proizvodne lokacije skupine HELIOS trenutno obratujejo brez večjih motenj, kljub temu da veliko naših zaposlenih dela od doma. Podobno je tudi pri oskrbi s surovinami, kjer se srečujemo zgolj z minimalnimi motnjami pri dobavah. Še vedno ohranjamo visoko raven zalog ter si po najboljših močeh prizadevamo izpolnjevati želje naših kupcev. Ker pa se razmere pri dobaviteljih in prevoznikih po Evropi dnevno spreminjajo, se lahko pojavijo določene zamude pri dobavah in daljše čakalne dobe. Do omejitev lahko pride tudi pri potrditvi naročil, saj številne države v Evropi ter držav SND zapirajo svoje meje. Najnovejša država, ki z dnem 30. marec 2020 zapira meje je Rusija. V primeru, da bi prišlo do večjih ovir pri dobavah, vas bomo sproti obveščali.

Medtem ko zagotavljamo nemoten potek poslovanja, je naša glavna skrb zdravje in varnosti vseh zaposlenih ter ostalih deležnikov. Prav tako še vedno veljajo vsi ukrepi, ki smo jih sprejeli v preteklih tednih.

Naše podjetje in proizvodnja trenutno še vedno delujeta neprekinjeno brez kakršnih koli motenj. Kontinuirano komuniciramo z našimi dobavitelji ter sproti ocenjujemo morebitna tveganja v dobavni verigi. V primeru večjih ovir pri dobavah bomo tudi na tem mestu sproti obveščali.

Dnevno spremljamo dogajanje v povezavi z izbruhom koronavirusa  (COVID-19) in izvajamo vse potrebne preventivne ukrepe, ob tem pa si prizadevamo za zagotavljanje nemotenega poteka poslovanja. Pri tem pa je naša glavna skrb zagotavljanje zdravja in varnosti naših zaposlenih ter ostalih deležnikov. V zadnjih dveh tednih smo pripravili vrsto smernic in ukrepov za vzdrževanje ustreznih higienskih standardov v pisarnah, skupnih prostorih ter proizvodnji. Pripravili pa smo tudi smernice in ukrepe za vse obiskovalce in zunanje izvajalce ter uredili namensko območje za voznike tovornjakov.

Zaposlenim, ki jim delovni proces to dopušča, smo omogočili delo na domu. Odpovedali smo vse službene poti, treninge, izobraževanja in dogodke ter ostale ne nujne sestanke. Za vas smo še vedno dosegljivi preko vaših običajnih kontaktnih oseb v podjetu. Kontaktirate nas lahko preko elektronske pošte, mobilnih telefonov in ostalih alternativnih sredstev za komunikacijo na daljavo, kot so telekonference ali Skype klici.

Želimo si, da omenjeni ukrepi čim manj vplivajo na hitrost komunikacije, dobave in učinkovitost našega poslovanja. Verjamemo, da bomo skupaj premostili težave ter postavili še močnejše temelje za čas, ko se bodo razmere vrnile v normalno stanje.

Žal se začetno stanje po izbruhu epidemije poslabšuje. Da bi vsem zagotovili zdravje in varnost, smo tudi v Belinki Perkemiji poostrili naš odziv. Naše podjetje in tudi proizvodnja trenutno delujeta brez motenj in primerno odgovarjata zahtevam trga.

Kot ukrep proti nadaljnjemu širjenju koronavirusa, da bi močno omejili vsakodnevne stike, smo na delovnih mestih, kjer je to mogoče, pričeli z delom od doma. Z nami lahko redno komunicirate preko mobilnih telefonov, e-poštnih sporočil, s pomočjo telefonskih konferenčnih klicev ali Skype (konferenčnih) klicev.

Trudili se bomo za čim manjši vpliv novih ukrepov na naše poslovanje. Vedeti je potrebno, da se položaj dnevno spreminja in da si po naših najboljših močeh prizadevamo, da zadržimo visoke standarde storitev in proizvodov.

Hvala za vaše razumevanje in sodelovanje med to izredno situacijo. Verjamemo, da bomo skupaj uspešno rešili prihajajoče izzive in okrepili naše prihodnje sodelovanje.

Zadnja dva meseca redno spremljamo dogajanje v povezavi z izbruhom koronavirusa (COVID-19) ter vas o tem redno obveščamo. Glede na to, da so primere virusa sedaj potrdili v več državah po Evropi, smo v skladu s tem okrepili tudi naše organizacijske ukrepe.

Vse proizvodne lokacije skupine HELIOS se nahajajo v Evropi in neprekinjeno delujejo brez kakršnih koli motenj. Poleg tega skupina HELIOS ohranja trden položaj tudi v smislu zalog in močno razvejene mreže različnih dobaviteljev. Trenutno nimamo podatkov, da bi se koronavirus širil med našimi zaposlenimi ali znotraj naših lokacij. Poleg tega Helios ohranja trden položaj tudi glede zalog materialov in močno razvejene mreže različnih dobaviteljev. Obenem smo v stalnem kontaktu z našimi dobavitelji, da bi ocenili morebitna tveganja v njihovih dobavnih verigah.

Trenutno še vedno ne pričakujemo vplivov na našo dobavno verigo, ki bi bili posledica izbruha koronavirusa. Ker pa se položaj v Italiji dnevno spreminja in bi lahko vplival na našo dobavno verigo, vas bomo o tem tudi v bodoče obveščali. Enako velja za informacije vezane na poslovanje našega podjetja Ecopolifix, ki je locirano v Italiji, ki trenutno tudi ločeno posreduje informacije vsem svojim kupcem in poslovnim partnerjem.

V skupini HELIOS sta zdravje in varnost zelo pomembna. Zato smo pripravili več ukrepov in smernic, s katerimi želimo preprečiti možnost okužbe s koronavirusom na delovnem mestu in službenih poteh, kot tudi smernice glede srečanj in dogodkov ter obiskovalcev.

Na delovnem mestu:

 • Pogosto si umivamo roke z milom in vodo ali poskrbimo za dezinfekcijo rok, če milo in voda nista na voljo (po priporočilih nacionalnih zdravstvenih institucij).
 • Izogibamo se tesnih stikov z ljudmi, ki kažejo znake okužbe in z obiskovalci iz Italije ali drugih področij z visokim tveganjem koronavirusa – Italija, Kitajska, Južna Koreja.
 • Upoštevamo pravila higiene kašlja (po priporočilih nacionalnih zdravstvenih institucij).
 • V primeru, da zbolimo, ostanemo doma. Če imamo člana družine, ki je zbolel za koronavirusom, o tem obvestimo nadrejene.
 • Izogibamo se zaprtih prostorov/sob z velikim številom ljudi in zagotavljamo stalno prezračevanje zaprtih prostorov.
 • Čistimo in redno dezinficiramo  predmete in površine, ki se jih pogosto dotikamo.

Na službeni poteh:

 • Vse službene poti v Italijo ali na druga področja z visokim tveganjem okužbe so do nadaljnjega prepovedane.
 • Preventivni higienski ukrepi veljajo tudi za vse službene poti. Tudi tukaj se izogibamo tesnih stikom z ljudmi, ki kažejo znake okužbe.
 • Po vrnitvi z vseh službenih poti, 14 dni opazujemo svoje počutje – če se v tem času pojavi vročina, slabo počutje in kašelj, se posvetujemo z zdravnikom in ostanemo doma.
 • Zaposleni, ki so bili v zadnjih 14 dneh na področjih z visokim tveganjem okužbe s koronavirusom – Italija, Kitajska, Južna Koreja morajo to nemudoma sporočiti svojim nadrejenim ter ostati doma.

Sestanki in dogodki:

 • Število sestankov, dogodkov in treningov na naših lokacijah zmanjšamo in omejimo kolikor je le mogoče oziroma jih preložimo na bolj primeren čas.
 • Če je mogoče, uporabljamo alternativna sredstva za komunikacijo na daljavo, kot so telekonference ali Skype klici.
 • Preložimo vse sestanke in obiske kupcev ter poslovnih partnerjev iz Italije in drugih področij z visokim tveganjem za okužbo s koronavirusom dokler dogodki v povezavi s koronavirusom ne bodo pod nadzorom.

Obiskovalci, ki niso del skupine HELIOS: 

 • Vsi obiskovalci lokacij skupine HELIOS (kupci, poslovni partnerji, dobavitelji, izvajalci) nas morajo obvestiti ali so v zadnjih 14 dneh obiskali področja z visokim tveganjem za okužbo s koronavirusom – Italija, Kitajska, Južna Koreja. V takih primerih obiskovalci nimajo vstopa na lokacijo.
 • Vsem obiskovalcem na lokacijah skupine HELIOS se pred vstopom na lokacijo izmeri telesna temperatura. Obiskovalci s povečano telesno temperaturo, nimajo vstopa na lokacijo.
 • HELIOS bo uredil namenska območja in prostore za dobavitelje, npr. voznike tovornjakov.

Hvala za vaše razumevanje in sodelovanje med to izredno situacijo. V primeru, da potrebujete dodatne informacije, se prosim obrnite na vaše običajne kontaktne osebe v podjetjih skupine HELIOS.