O PODJETJU


Belinka Perkemija

Belinka Perkemija ima dolgo in bogato zgodovino, ki sega v leto 1948. Proizvodne kapacitete Belinke so v petdesetih in šestdesetih letih prejšnjega stoletja rasle sočasno s povečanimi potrebami trga po vodikovem peroksidu. To je vplivalo na uspeh podjetja, ki ga danes nadaljuje s široko ponudbo okolju prijaznih izdelkov za različne industrijske panoge. S svojo hitro in fleksibilno proizvodnjo, zanesljivo logistiko ter izjemno, profesionalno, tehnično podporo je podjetje postalo največji proizvajalec natrijevega perborata na svetu in eno izmed le 8 evropskih proizvajalcev vodikovega peroksida.

Od leta 2014 je Belinka Perkemija pomembna članica Evropske Skupine KANSAI HELIOS, ki jo uvrščamo med top 10 premazniških podjetij na evropskem trgu. Postala je tudi del japonske skupine KANSAI PAINT.

Skupina KANSAI HELIOS

KANSAI HELIOS je član enega vodilnih proizvajalcev barv in premazov na svetu – skupine KANSAI PAINT. Z globalno proizvodnjo, distribucijo in prodajnimi aktivnostmi, je prisoten po celem svetu. Zanesljivost, rast in razvoj so najbolj pomembne vrednote, ki usmerjajo naše vsakodnevno poslovanje in nam pomagajo ustvarjati nove izdelke in storitve, ki izpolnjujejo potrebe naših kupcev.

Evropska Skupina KANSAI HELIOS ima podjetja in proizvodne obrate v 18 državah po vsem svetu in s tem nudi podporo kupcem širom sveta. Kot strokovnjak na področju razvoja specializiranih premazov, skupina nudi široko paleto izdelkov in rešitev v praktično vseh segmentih za vse vrste površin.

Raziskave in razvoj

Razvojni oddelek Belinke Perkemije s svojim dovršenim laboratorijem v sklopu skupine KANSAI HELIOS in strokovnim kadrom stremi k razvoju trajnostnih produktov z visoko dodano vrednostjo na osnovi vodikovega peroksida. Pri iskanju najboljših rešitev za potrebe trga se povezuje z znanstvenimi institucijami in podjetji, s katerimi uspešno sodeluje na domačih in mednarodnih razpisih.

Belinka Perkemija si prizadeva za razvoj inovativnih tehnologij, ki okolje postavljajo na prvo mesto in rešujejo problematiko ogljičnega odtisa. Njihova prizadevanja za trajnostni razvoj se odražajo v njihovih izdelkih in praksah.

Preberite več v PDF dokumentih:

Politika kakovosti:

Politika ravnanja z okoljem:

Varnostni ukrepi