O PODJETJU


Belinka Perkemija

Belinka Perkemija ima dolgo zgodovino, ki sega v leto 1948. Proizvodne kapacitete Belinke so v petdesetih in šestdesetih letih prejšnjega stoletja rasle sočasno s povečanimi potrebami trga po vodikovem peroksidu. To je vplivalo na uspeh podjetja, ki ga danes nadaljuje s široko ponudbo okolju prijaznih izdelkov za beljenje in čistilne izdelke za različne panoge v industriji. S svojo hitro in fleksibilno produkcijo, zanesljivo logistiko ter izredno kvalitetno in profesionalno tehnično podporo, je podjetje postalo eno najmočnejših proizvajalcev natrijevih perboratov na svetu in eno izmed 8 vodilnih evropskih proizvajalcev vodikovega peroksida.

Od leta 2014 je Belinka Perkemija pomembna članica Evropske Skupine Helios, ki jo uvrščamo med top 10 premazniških podjetij na evropskem trgu. Je tudi del skupine KANSAI PAINT.

Skupina Helios

Helios je član enega vodilnih proizvajalcev barv in premazov na svetu – skupine KANSAI PAINT. Z globalno proizvodnjo, distribucijo in prodajnimi aktivnostmi, je prisoten po celem svetu. Zanesljivost, rast in razvoj so najbolj pomembne vrednote, ki usmerjajo naše vsakodnevno poslovanje in nam pomagajo ustvarjati nove izdelke in storitve, ki izpolnjujejo potrebe naših kupcev.

Evropska Skupina Helios ima podjetja in proizvodne obrate v 18 državah po vsem svetu in s tem nudi podporo kupcem širom sveta. Kot strokovnjak na področju razvoja specializiranih premazov, skupina nudi široko paleto izdelkov in rešitev v praktično vseh segmentih za vse vrste površin.

Raziskave in razvoj

Oddelek razvoja v skupini Helios razpolaga z enim najbolje opremljenih laboratorijev po vsem svetu. Prizadeva si, da uvaja nove izdelke in razvojne tehnike v skladu z zahtevami trga in obenem upošteva današnje okoljske in trajnostne standarde. Lokalni razvojni oddelki pridruženih hčerinskih podjetij, tudi Belinke Perkemije, med seboj tesno sodelujejo z namenom doseganja čim boljših rezultatov.

Težimo k temu, da bi vsak zaposleni v Heliosu razvijal svoj inovacijski duh, skozi nenehne izboljšave. To je namreč okolje, v katerem se rodijo naši izdelki. Odkrijte več o Skupini Helios.

Preberite več v PDF dokumentih:

Politika kakovosti:

Politika ravnanja z okoljem:

Varnostni ukrepi